Chronische klachten

Wij helpen je om beter te bewegen en beter te functioneren bij chronische klachten

 

 

Herken je dit?

 

  • Wat je ook probeert met meer sporten en meer rust nemen, je pijnklachten blijven bestaan
  • Je hebt een diagnose gekregen die te maken heeft met bewegingsklachten: reuma, fibromyalgie, MS, Parkinson, artrose en dergelijke
  • Je wilt goed kunnen blijven bewegen als je ouder wordt, maar hoe pak je dat aan?
  • De dokter zegt dat ik moet ‘leren leven’ met pijn
  • Je wilt revalideren na een ziekenhuisopname of botbreuk, maar weet niet waar te beginnen
  • Ik ben ouder, ik wil graag meer bewegen en vallen voorkomen, maar ik kan niet van huis om naar gym of therapie te gaan..

 

 

Ik heb fibromyalgie en vooral bij lopen had ik erg pijn in mijn rug. Bij Helma leerde ik meer ontspannen te bewegen. Door me meer bewust te zijn van de signalen die mijn lichaam geeft en te voelen waar mijn grenzen liggen heb ik meer controle over mijn klachten en leer ik binnen mijn grenzen steeds verder lopen!
Vrouw, 39 jaar

Ik ben niet zwak

Ik heb geleerd dat, omdat ik nu eenmaal chronische pijn heb, dat nog niet wil zeggen dat ik zwak ben. Het betekent juist dat ik sterk ben. Chronisch pijn hebben is niet altijd makkelijk!

Sinds enige jaren ben ik onder behandeling bij Praktijk de Wissel voor Fibromyalgie. Een prettige praktijk met vriendelijke en deskundige therapeuten. Door mij specifieke oefeningen en een positieve mindset aan te leren, kan ik nu beter omgaan met mijn beperking. Er is altijd een luisterend oor en antwoord op mijn vragen. Dat maakt dat ik er graag kom.

Christine, 64 jaar

Hoe kun je jouw problemen aanpakken?

Waarschijnlijk wordt je leven nu bepaald door de pijn en je beperkingen. Bij de intake inventariseren we jouw klachten en de beperkingen van je lichaam. Dan maken we samen een behandelplan gericht op doelen die voor jou belangrijk zijn en die de kwaliteit van je leven verbeteren. Belangrijk is dat we de focus verleggen van pijn en beperkingen naar mogelijkheden. Stap voor stap begeleid ik je om beter met de pijn om te gaan en de mogelijkheden die je lichaam heeft te benutten en te vergroten. Die begeleiding kan in de praktijk of aan huis, zodat je kunt oefenen in situaties zoals die bij jou thuis aanwezig zijn. Je kunt advies vragen over dagelijkse situaties, over eventuele hulpmiddelen en indien gewenst kan ook de partner of mantelzorger worden betrokken bij de behandeling

Hoe wij je kunnen helpen

Omgaan met pijn
Om goed met de pijn en de gevolgen om te kunnen gaan, is het belangrijk om te weten hoe pijn precies werkt. Hoe ontstaat pijn en welke factoren hebben invloed op pijn? Daarbij wordt gekeken naar uw eigen situatie. Je krijgt informatie over pijn en je leert manieren waarop je zelf invloed kunt hebben op de pijn. Denk hierbij aan afleiding zoeken, gedachten over pijn veranderen, ondersteuning vragen en ontspannen.
Luisteren naar je lichaam
Chronische pijn beïnvloedt het dagelijkse bewegen, kost energie en er is vaak sprake van een hogere spierspanning. Leren ontspannen en je bewust worden van lichaamssignalen die iets zeggen over spanning of ontspanning, helpen je bij het leren voelen van grenzen, bewuste keuzes maken en beter tegen de pijn kunnen. Je wordt je bewust van de manier waarop je je lichaam gebruikt en hoe je dit kunt veranderen om beter te functioneren.
Parkinson behandeling

Als ParkinsonNet therapeuten werken we samen met andere therapeuten, sportcoaches en neurologen in de regio en bieden wij goede zorg voor mensen met Parkinson en hun omgeving/mantelzorgers. Door korte lijnen kunnen we elkaars expertise snel inschakelen voor de beste en snelle zorg.

Bij Helma en Sanne kunt u terecht voor individueel oefenen; u leert wat in uw specifieke situatie de beste ‘gebruiksaanwijzing’ is voor goed bewegen en meer bewegen met Parkinson. Wij oefenen in de praktijk en aan huis.

Functionele Neurologische Stoornissen (FNS)

Helma biedt behandeling aan bij FNS en neemt deel aan het FNS netwerk. Dat betekent dat u goede uitleg, informatie en revalidatie krijgt. Duidelijkheid, concrete handvaten en oefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de oefentherapeutische behandeling. De behandeling is gericht op hertrainen van hersenen en het aanleren van goede bewegingspatronen.

Evenwicht tussen belasting en belastbaarheid
Bij chronische pijn is een gezond evenwicht tussen belasting (dat wat je op een dag doet) en belastbaarheid (dat wat je op een dag aankunt) extra belangrijk. Vaak zien we patronen van overbelasting of onderbelasting. In de behandeling krijg je handvatten aangereikt voor een gezonde balans. Zoals afwisseling tussen rust en activiteit, bewust kiezen tussen energiegevers en energienemers. Vanuit een goede balans bouw je jouw conditie of de voor jou belangrijke activiteiten verder op.
Dagelijkse bewegingen
Oefenen van dagelijkse bewegingen waar je moeite mee hebt zoals bijvoorbeeld omdraaien in bed, gaan zitten/opstaan, lopen, traplopen, (buiten) lopen, dagelijkse verzorging of huishoudelijke activiteiten.
Thuiszorg Therapie
Behandelen aan huis is effectiever dan het oefenen van spieren en bewegingen in de praktijkruimte of het trainen van spieren op fitness-apparaten. Thuis oefenen we met concrete handelingen: opstaan uit de stoel, in en uit bed, meer bewegen in en om het huis, veilig lopen met loophulpmiddel enzovoorts.. Dit heeft direct gunstig effect op bijvoorbeeld valangst en snelle revalidatie: Je leert zo optimaal mogelijk veilig/meer te bewegen. Ook krijg je coaching en voorlichting over hoe om te gaan met uw ziekte en bewegingsbeperkingen. Door middel van oefenen leer je wat voor jouw lichaam belangrijk is op gebied van oefenen en bewegen. Hierbij werken we veel samen met de mantelzorger, ergotherapeut en wijkverpleging en ben verbonden aan Buurtzorg Nootdorp.
BLOG

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Stuur een bericht

Bel of mail

 

Bel de praktijk in Pijnacker: 015-3695232
Bel Helma in Delfgauw: 06--17935136